WAVE
Veiligheidscultuur

Wanneer heb jij iemand voor het laatst aangesproken?

Aan het eind van de werkdag weer veilig en gezond naar huis. Dat willen we toch allemaal? Daarom hanteren we bij Van Hattum en Blankevoort het Veiligheidsprogramma WAVE: Wees Alert Veiligheid Eerst! Een pakket veiligheidsregels en- waarden die we met elkaar hanteren en naleven.

Schermafbeelding 2022-05-19 om 11.06.05
Film WAVE-waarde ‘open’

Om ervoor te zorgen dat iedereen aan het einde van de dag weer gezond thuiskomt, besteden we meer aandacht aan ons veiligheidsgedrag. Dit doen we door onze WAVE-waarden, de voor Van Hattum en Blankevoort gewenste gedragingen op het gebied van veiligheid, extra onder de aandacht te brengen en te verdiepen. Het doel is dat de WAVE-waarden van ‘poster op de muur’ tot ‘tussen de oren’ komen zodat ze een vast onderdeel vormen van onze manier van werken.

Deze tweede nieuwsbrief richten we ons op de WAVE-waarde ‘OPEN’. Misschien wel één van de lastigste waarden. Want hoe spreek je iemand aan? En hoe reageer je als je zelf wordt aangesproken? Via het filmpje en de poster over de WAVE-waarde ‘OPEN’, geven we je meer informatie over hoe je dat aanpakt.

VW_Poster_OPEN-A2_Infra_NL_210922
Deel dit artikel
Vorig artikel Poll
poll
Poll

Hoe maken we laden en lossen in de bouw veiliger?

Volgend artikel Innoveren
IMG-20220228-WA0005
Een veilige werkomgeving

Een maatwerkoplossing voor een veiligheidsvraagstuk.