C Marina Kemp - VHB - 010 (1)
Voorwoord

Veilig voor elkaar

Veiligheid zit me in het bloed. Als tiener al, maar dan wel op een íets andere manier: ik wilde na de havo eigenlijk bij de politie. Maar toen bleek dat ik nog te jong was, ben ik gestart met de hbo-opleiding integrale veiligheid. En daar heb ik geen spijt van. Ik ben 8,5 jaar veiligheidskundige geweest bij Ingenieursbureau Movares en werk nu al ruim 4,5 jaar bij Van Hattum en Blankevoort. Sinds 2,5 jaar ben ik veiligheidskundige voor Regio Noord.

Wat me het meest aanspreekt binnen Van Hattum en Blankevoort is de samenwerking tussen alle lagen binnen het bedrijf. Als mensenmens hou ik van die interactie, meedenken met het team in de plannen en ontwerpen. Het geeft voldoening wanneer je ziet dat het werk buiten zo veilig verloopt als we van tevoren hebben bedacht. Al komt het ook regelmatig voor dat we juist heel praktisch en creatief moeten zijn omdat er in praktijk soms ad hoc dingen moeten gebeuren. Daaruit blijkt de kracht van de samenwerking. Samen met onze mensen op de bouwplaats, maar ook vaak met onderaannemers en leveranciers, zoeken we naar een veilige oplossing.

Ik ben er super trots op dat we met elkaar trede 5 van de Veiligheidsladder hebben bereikt, maar dat betekent niet dat er nu rustig achterover geleund kan worden. Er is altijd de drive om het nóg beter te doen. We moeten blijven nadenken en kunnen nooit verslappen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zoals ook weer in deze nieuwsbrief blijkt. Het credo: ‘we werken veilig of we werken niet’, moet daarom altijd leidend zijn. Zelfs, of misschien júíst, wanneer we te maken hebben met hele ambitieuze planningen… Dat betekent dat we met elkaar in gesprek moeten blijven en samen moeten kijken hoe we toch veilig kunnen blijven werken. En daar heb ik alle vertrouwen in. Ik zie namelijk dat in de hele keten het veiligheidsbesef nog steeds groeit. We durven ons kwetsbaar op te stellen en van elkaar te leren. Dat is erg positief! We hebben allemaal dezelfde drijfveer: samen Veilig Vooruit!

Veel leesplezier!

Cora Seeleman, veiligheidskundige Vestiging Noord, Van Hattum en Blankevoort

Deel dit artikel
Naar inhoudsopgave
Volgend artikel Veiligheidsthema
Schermafbeelding 2022-04-26 om 09.14.22
Veilig laden en lossen

Een ongeval zit in een klein hoekje.