Uit den ouden doos foto
Vergeten veiligheid

Vroeger en vandaag

Van Hattum en Blankevoort bestaat 190 jaar. Al bijna twee eeuwen lang werken we aan de mooiste projecten. Vroeger werd er alleen toch nét iets anders invulling gegeven aan een veilige werkplek! Door de stand der techniek, aanscherpingen in wet- en regelgeving én een flinke verbetering in het gevaarbesef van onze collega’s, zullen dergelijke situaties niet snel meer voorkomen.

We werken veilig of we werken niet! Zoek de verschillen tussen toen en nu. Zie jij situaties die tegenwoordig écht niet meer kunnen? Wat kan veiliger? Laat het ons weten via info@vhbinfra.nl

 

De foto van de vorige keer…

Uit de reacties op de vorige editie van Veilig Vooruit bleek dat mensen het waarderen dat we gigantische stappen hebben gezet om tegenwoordig veilig te kunnen werken. Ook werd er in de bouwketen van onze projecten gelachen om de foto: ‘Dat snap je zelf toch ook wel dat dit niet handig is…!?’ Maar zagen collega’s dit vroeger ook wel zo?

Enkele voorbeelden van situaties die we tegenwoordig heel anders aanvliegen: geen helmen, geen reflectiekleding, het ontbreken van leuningwerk en steigers die tegenwoordig geen scafftag meer zullen krijgen.

Deel dit artikel
Vorig artikel De Evenknie van
Schermafbeelding 2022-05-11 om 15.15.20
Veilig zijn en veilig blijven

Veiligheid bereik je samen. Op het project IJBoulevard laten we samen met het Ingenieursbureau Amsterdam zien dat je met transparantie en de ‘hulpvr…

Volgend artikel Veiligheidsbeleid
Set,Of,Protective,Hardhats,On,White,Background.,Banner,Design
Trends uit het WAVE dashboard

Een analyse van de veiligheidsdata van Q1.