THINK OUTSIDE THE BOX [Omgezet]
Quiz

Outside the box

In de vorige editie van de Veilig Vooruit! hebben wij jullie een puzzel meegegeven. De WAVE logo’s moesten met maximaal 4 lijnen, zonder de pen van het papier te halen, met elkaar verbonden worden.

Hieronder de oplossing!

quiz

Waarom deze puzzel?
Bij van Hattum en Blankevoort werken wij volgens vaste processen en tools. Met deze basis borgen we onze veiligheidsprestaties op de projecten. Daarnaast proberen wij elke dag alle collega’s, klanten en leveranciers uit te dagen om nét dat stapje extra te zetten om bij te dragen aan een nog veiliger project.

Om dit mogelijk te maken moeten we soms ook ‘outside the box denken’. Afspraken en wet- en regelgeving dragen in praktijk namelijk niet altijd bij aan een veilige realisatie. We moeten in gesprek blijven met onze ontwerpers, werkvoorbereiders, uitvoerders en collega’s op de bouwplaats en samen binnen alle kaders passende oplossingen zoeken.

Goede voorbeelden hiervan zijn:

  • De innovatie uit deze Veilig Vooruit!: Volker Staal en Funderingen heeft een maatwerk oplossing bedacht die het werk weer een stukje veiliger maakt.
  • Het interview met onze klant Ingenieursbureau Amsterdam, waarbij we de samenwerking steeds meer en vaker aan de voorkant opzoeken, ons niet blindstaren op (alleen) contracten maar de gezamenlijke belangen en ambities concreter maken.

Outside the box denken binnen de branche
In de volgende Veilig Vooruit! schenken we meer aandacht aan dit thema, samen met onze collega-bouwer Strukton! Samen kijken we terug hoe Veiligheid en Gezondheid een aantal jaar geleden werd opgepakt en welke stappen er op dit gebied samen gemaakt zijn, en wat ‘outside the box denken’ hieraan heeft bijgedragen.

Deel dit artikel
Naar inhoudsopgave
Vorig artikel Helpende hand
IMG_8414
Veiligheid is ook elkaar helpen en ondersteunen