eerlijk
Veiligheidscultuur WAVE

Ben jij altijd eerlijk?

In Veilig Vooruit brengen wij graag onze WAVE-waarden (Wees Alert! Veiligheid Eerst!) extra onder de aandacht: Consequent, verantwoordelijk, leerbereid, open, actie, respect en eerlijk. Deze waarden staan voor het gewenste VolkerWessels veiligheidsgedrag van alle collega’s. Wij zijn ervan overtuigd dat als we de WAVE-waarden ons meer eigen maken, we samen ongevallen kunnen voorkomen!

In deze animatie staan we stil bij de WAVE-waarde ‘Eerlijk – Ik meld alle ongevallen en bijna-ongevallen’.

Hier start het mee! En het gaat veel verder dan het transparant zijn over het signaleren van ongewenste situaties en (bijna) ongevallen.

Eén van de belangrijkste pijlers om ongevallen te voorkomen die passen bij een open bedrijfscultuur, is het uitspreken van onderbuikgevoelens. In elke fase van een project en vanuit iedere collega! Spreek jezelf uit, maak jij je zorgen over hoe iets is voorbereid, twijfel je of het werk veilig uitgevoerd kan worden? Zijn er naar jouw mening niet de juiste maatregelen genomen? Spreek je uit! Wees eerlijk en accepteer niet je mogelijke gedachte ‘ach er zal wel goed over nagedacht zijn, laat maar’. JIJ bent onze veiligheidsleider en jij maakt het verschil! Vind je het lastig om het gesprek met elkaar aan te gaan over de WAVE-waarde ‘Eerlijk’? Gebruik dan de Presentatie Toolbox.

Toolbox

Heb jij wel eens een situatie meegemaakt die je achteraf gezien toch had willen melden? Laat het ons weten via info@vhbinfra.nl

Deel dit artikel
Vorig artikel Veiligheidsthema
banner-emissievrij3
Werken met elektrisch materieel

Samen op weg naar emissievrij werken in 2030.

Volgend artikel Innoveren
foto1
‘Doeners leren door doen’

Hoe kunnen we innovaties en technische hulpmiddelen inzetten voor een betere veiligheidsvoorlichting en –training?